IOTA a lansat o serie de stiri in ultimele zile. Dupa lansarea de succes din Noiembrie a bursei de date, valoarea IOTA a crescut dramatic – de fapt cu 400%.

Astazi, fundatia IOTA a anuntat ca Robert Bosch Capital Venture GmbH (RBVC) – compania de capital de risc a grupului Bosch, a achizitionat o suma importanta de IOTA tokens. Dr. Hongquan Jiang, partener RBVC, se va alatura echipei de consilieri a fundatiei IOTA. Aceasta reprezinta o miscare strategica a grupului Bosch care vede o dezvoltare majora in domeniul Internet of Things (IoT).

Iota este prima tehnologie Distributed Ledger care merge mai departe decat cunoscutul blockchain, deoarece da posibilitatea masinilor sa tranzactioneze in mod sigur date si valoare (monetara), cu alte masini. Imaginati-va un automobil care, de la senzorii sai, trimite informatii catre Bosch despre o posibila defectiune a unei componente. Acest lucru nu mai este de domeniul fantansticului, deoarece prin tehnologia IOTA s-au efectuat deja tranzactii in valoare de 10 miliarde USD si este deja folosita pentru microplati lipsite de comisioane, pentru operatii cum ar fi incarcarea electrica a masinilor sau pentru plata parcarii.

Toate acestea fac din IOTA alegerea inteligenta de investitie in domeniul IoT, dar tehnologia este inca la inceput. De ce sa alegi sa investesti acum si de ce este IOTA alegerea corecta?

Alegerea IOTA ca si prima investitie in acest domeniu este bazata pe faptul ca lucram de ceva timp impreuna cu IOTA si suntem impresionati de competenta echipei fondatoare, precum si de comunitatea construita in jurul ei. De asemenea, IOTA are potentialul de a rezolva probleme fundamentale in domeniul IoT, cum ar fi scalabilitatea si costurile legate de tranzactionare. Tehnologia IOTA este inca in faza incipienta. Totusi, aceasta ar sa devina un mare jucator in industia IoT, daca se va maturiza ca si tehnologie in viitor.

Cum va arata viitorul IoT intr-o lume bulversata de blockchain si de tehnologia Distributed Ledger?

Scopul IoT este de a automatiza la scara larga si de a optimiza sistemele ce ne inconjoara, facandu-ne viata mai usoara, mai eficienta si mai sigura.

Dominik Schiener, cofondatorul fundatiei IOTA a relatat publicatiei VentureBeat:

In urmatorii cinci ani, o mare parte a infrastructurii noastre va fi  automatizata si conectata cu dispozitive smart, senzori si actuatori, creand retele cu adevarat inteligente. Inca sunt cateva provocari care trebuie rezolvate atunci cand vine vorba de securitate, dar exact in acest sector, tehnologia Distributed Ledger poate fi cheia pentru noi aplicatii de securitate.

Cu un protocol ca IOTA, nu tintim doar automatizarea masinilor si autonomia totala a acestora, facandu-le capabile sa tranzactioneze intre ele in aceasta economie a masinilor. Acest lucru va dezlantui cu adevarat potentialul IoT.

Ce va urma dupa aceasta invetitie a grupului Bosch, in termeni de colaborare cu IOTA si ce inseamna aceasta afacere pentru Bosch si asociatii sai?

RBVC, asa cum face cu toti partenerii sai, va incerca sa ajute fundatia IOTA in industrializarea tehnologiei lor, prin intermediul retelei proprii

ne-a relatat Dr. Jiang.

Vom conecta echipa de dezvoltare IOTA cu experti industriali si factori importanti de decizie. De asemenea ii vom indruma in domeniile noastre de expertiza. Bosch este un pionier in industrializarea DLT (tehnologia Distributed Ledger). Acest acord incheiat cu IOTA este o dovada a implicarii Bosch in acest domeniu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>