Pasul 1: Descarca ultima versiune de portofel (versiunea curenta 2.4.0):

https://github.com/iotaledger/wallet/releases

Pasul 2: creaza un Seed (parola/cheie unica) pentru portofelul tau. Seed-ul este cheia ta privata. Salveaza cheia cu grija, de preferinta offline si nu o arata nimanui. Nu genera cheia cu un serviciu web deoarece nu stii ce se poate intampla cu ea. Este recomandat ca Seed-ul sa contina 81 de caractere (poate sa contina si mai putine, dar din motive de securitate ar fi bine sa mergeti pe varianta de 81 de caractere) formate din toate literele alfabetului latin scrise mari si cifra 9.

Pasul 3: Selecteaza un nod full sau un nod light. Pentru uzul personal se recomanda folosirea unui nod light deoarece este mai rapid si mai usor de setat. Dupa ce ai ales nodul light trebuie sa selectezi gazda. In versiunea 2.4.0 poti sa selectezi gazda accesand Tools > Edit node configuration. Oricare dintre gazdele afisate in select este potrivita pentru conectarea nodului light.

Este deja pregatit sa efectuezi tranzactii cu IOTA.

Puteti posta intrebari legate de portofelul IOTA in formularul de comentarii de mai jos.

Linkuti utile: https://github.com/iotaledger/wallet/releases

Sursa partiala: Iotaforall

2 Comments

  1. Sorin Albu-Irimies

    Salut. Unde pot gasi noduri in romania. Vreau sa adaug noduri

  2. Iota Tangle

    Salut,
    Poti sa incerci pe Slack https://iotatangle.slack.com/ in chanel #nodesharing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>