Iota vine cu o tehnologie superioara in spatiul crypto.

Inovatia numita Tangle este atat de uluitoare in comparatie cu blockchain incat este o chestiune de timp pentru a fi adoptata de mase. Nimic nu poate opri ‘Gigantul’ de la a deveni noua crypto valuta.

Creata pentru a reprezenta coloana industriei IoT, Iota poate face mult mai mult decat a timite tranzactii cu taxe zero. Inovatia Tangle este scalabila si imuabila. Encriptarea curl si kerl sunt masurile implementate pentru a asigura reteaua impotriva viitoarelor atacuri ale calculatoarelor cuantice. Intre timp puteti ramane calmi deoarece este nevoie de cel putin 34% din puterea de calcul a retelei pentru a conduce un atac cu succes si chiar pornind de la aceasta ipoteza, sansa de a provoca daune reale retelei este putin probabila.

O proprietate de baza a IOTA este abilitatea de a transfera date in Tangle. permitand comunicarea intre dispozitive pe canale securizate. Toate datele transferate prin IOTA sunt autentificate si securizate. Reteaua Tangle este extrem de rapida fara o limita superioara privind viteza tranzactiilor. Mai multi utilizatori inseamna o retea mai puternica si mai rapida, spre deosebire de Bitcoin. Logica de functionare a retelei (consensum) este ca un utilizator care initiaza o tranzactie sa confirme alte doua tranzactii anterioare. Fara blocuri si fara mineri. Astfel se reduce consumul de energie si sunt exclusi intermediarii (minerii).

Multe lucruri noi sunt in stadiu avansat de dezvoltare si urmeaza a fi anuntate de catre fondatori. Comunitatea se adapteaza in acest moment la ultimul snapshot al retelei, iar pana acum lucrurile au mers foarte bine privind tranzitia la noul seed.

Voi posta in curand un articol cu informatii privind IOTA snapshot.

Credit: Iotaforall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>