Snapshot-ul este realizat pentru a preveni reteaua (Tangle) sa se extinda prea mult ca dimensiune. Snapshot-ul salveaza toate balantele existente si inlatura istoricul si datele tranzactiilor, pentru a reincepe la o dimensiune redusa. Adresele continand aceste balante sunt ca niste noi adrese, dar fara istoric sau date atasate.

De ce este necesar ca persoanele sa ‘revendice’ manual Iota?

Au existat diferite perioade de revendicare in istoria Iota. Prima data, investitorii au putut sa isi revendice balantele dobandite la Oferta initiala de moneda (ICO), in anul 2015. Atunci cand este implementata o caracteristica noua importanta, va exista si o perioada de revendicare a balantelor. Daca esti familiar cu blockchain-ul traditional, gandeste-te la snapshot ca la un fork, unde trebuie sa iti revendici token-ii. Acest lucru de intampla, deoarece seed-ul tau nu va fi complet compatibil cu vechile seed-uri si adrese, dupa schimbarea protocolului sau un upgrade important.

Atat timp cat nu vor fi schimbari importante, procesele de revendicare nu vor fi necesare. Totusi, Iota este in faza beta de dezvoltare si nu poate exclude posibilitatea ca un snapshot sa nu fie declansat in viitor. Referitor la acest lucru, nu exista nici un motiv de ingrijorare deoarece Iota anunta din timp aceste schimbari, iar perioada de timp in care se poate face revendicarea este destul de mare, deci sansa de a rata acest lucru este foarte mica.

Credit: Iotaforall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>